Endelig blev der vejforbindelse til Hjallerupvej

indvielse.jpg
20-05-2019
Mange var mødt op til indvielsen af den nye forbindelse mellem Østermarken og Hjallerupvej. Præcis klokken 11 kom Hjallerup Løbeklub i deres smukke blå trøjer løbende fra Hjallerupvej på den nye vejbane til Østermarken. Bag dem kørte veteranbiler med Svend Kellers gamle Bentley i spidsen. Det var et smukt syn, hvordan nyt og gammelt blev forenet i åbningsceremonien. Borgmester Mikael Klitgaard klippede snoren, men inden da holdt formanden for Teknik- og Miljøudvalget Karsten Frederiksen åbningstalen.
Han sagde blandt andet:
”På et møde om Hjallerups udvikling frem mod 2030 for godt et halvt år siden var mit svar til de fremmødte, at til foråret 2019 er Østermarken ført igennem til Hjallerupvej. Det er hermed gået i opfyldelse. Boligudviklingen i Hjallerup tonser fortsat derudaf, og snart afholdes det første møde i Hjallerup Midtbyråd.
Teknik- og Miljøudvalgets klare indstilling til gennemførelsen af dette vejprojekt skyldes den helt ekstraordinære entusiasme og indsats, der har været, for at udvikle Hjallerup med by og boliger. Derfor skal der i dag lyde en meget stor tak til firmaet Ikana v/Jan Carlsen, der om nogen har haft troen og ikke mindst viljen og modet til – for private midler – at udvikle dette område. Ikke mindre end 140 boenheder er udstykket – og ikke mindre end 75 boliger er i disse timer under opførelse. Hvor er det fantastisk at arbejde sammen med sådanne initiativtagere og sådan en bys engagerede foreningsmedlemmer - og Godtfred Pedersen fra Byudviklingsudvalget.
Hjertelig tillykke til Hjallerup by, til Brønderslev Kommune og i særdeleshed til alle I borgere med den nye vejstrækning. I har valgt at bosætte jer her i området i tillid til den fortsatte udvikling. Et stort tillykke.”
Efter indvielsen var der pølser, øl og sodavand til alle. Her blev de nye muligheder for forbindelsen til Hjallerupvej drøftet.
”Både min mand og jeg skal mod Aalborg hver morgen. Vi vil i hvert fald spare op mod fem minutter i rejsetid. Det er naturligvis en stor gevinst. Det vi også glæder os rigtig meget over, er de gode forhold for vores børn med stisystemer til skole og idrætsfaciliteter. Området her er børnevenligt på alle måder,” fortalte en af beboerne i området Line Østergaard.
Ved åbningen af forbindelsen mellem Østermarken og Hjallerupvej blev Brønderslev Kommunes omkring 40 grunde på Markedsbakken udbudt til salg. Endvidere reklamerer Henrik Nielsen på et stort skilt om udstykningen af grunde på arealerne fra Østermarken op mod kirken. Med den nye vejforbindelse håber borgmesteren, at bosætningen og køb af grunde vil gå endnu hurtigere i Hjallerup.
Ultimate Web