En ny robot udviklet til bekæmpelse af Covid 19

robot.jpg
12-10-2020
En stolt Lasse Thomsen kunne i onsdags fremvise robotten i brug i Aalborg Lufthavn, hvor et filmhold var i gang med at optage en film om, hvordan robotten kunne udnyttes med stor fordel i en lufthavn, hvor der hele dagen kommer mange forskellige mennesker og berører for eksempel check in-standerne og sætter sig i møblerne, hvorved rengøringen udfordres dagen igennem for at undgå smitte.
”Den mobile, fleksible og sikre Desinfection Robot tager sig rutinemæssigt af frekvent desinfektion på udsatte steder, hvilket ellers vil være en tidskrævende opgave mange steder. Med UV-stråling dræber den selvkørende robot med sin arm, der kan bevæge sig i forskellige retninger, vira og bakterier på udsatte steder. Vi tror, den nye Desinfection Robot vil være en eftertragtet robot, som kan spare mange personaletimer i for eksempel sundhedssektoren, i lufthavne, i skolesystemet, ja, rigtig mange steder, hvor der rengøres flere gange dagligt. Robotten kan med sin software programmeres til at belyse udsatte berøringssteder og køre rundt som programmeret og dermed holde lokaler/genstande fri for smitte,” fortæller Lasse Thomsen.
Naturligvis har Lasse Thomsen fået dokumentation for, at Desinfection Robot virker. En undersøgelse i England har vist, at UV-bestrålingen ødelægger Coronaen.
Det er kun et halvt år siden, at ideen med en robot til bekæmpelse af Covid 19 opstod. I et samarbejde med to danske robotvirksomheder Enabled Robotics og Technicon har LT Automation udviklet Desinfection Robot, der kom på markedet i august. Normalt tager det ti år at udvikle en sådan robot. Der er i den nye robot brugt en kendt teknologi med innovativ anvendelse af danske komponenter. Robotten kombinerer blandt andet en MiR robot og en UR cobot samt gribere og software.
Der er allerede stor interesse for Desinfection Robot. Robotten er afprøvet på sygehus Syd, i flere institutioner, i Aalborg Lufthavn og hos bilfirmaet Volkswagen. Også i udlandet begynder der at komme forespørgsler. Fra de officielle kinesiske myndigheder har der været en seriøs henvendelse.
 Lasse Thomsen er for tiden i gang med at lave reklamefilm, så interesserede kan se, hvordan robotten virker, og hvilke muligheder der findes for at udnytte den optimalt.
”Desinfection Robot er en vaskeægte cobot-løsning, der er udviklet til at blive brugt og indgå sammen med ansatte i dagligdagen på mange arbejdspladser. Den er testet af og klar til at rykke ud og blive taget i brug. Den er nem at betjene og kan hurtigt indsættes på kommunale plejehjem, på hospitaler, i lufthavne og andre steder, hvor store grupper samles, og hvor sårbarhedsrisikoen er høj. Flere kommuner har allerede meldt om interesse for robotten,” slutter direktør i LT Automation Lasse Thomsen fra Hjallerup.
Ultimate Web