Egnssamlingen i Try åbner sine aktivitetssøndage

try.jpg
08-04-2019
Åbningen den 14. april starter med forårsarbejde på Knudsgård i Try. Herefter kan man på aktivitetssøndage - cirka en gang om måneden - følge årets gang.  På disse søndage er der åbent fra klokken 11 - 16. De besøgende vil opleve levendegjorte værksteder, udstillinger, købmandsbutik, mark, landbohave, og som en selvfølge tilbydes en ret til middag. Der vil altid være en børnemenu. Endvidere er der altid kaffe på kanden i Knudsgårds Rolling,
Alle andre søndage indtil den 20. oktober er der almindelig åbent fra klokken 13 - 16, og der arbejdes hver onsdag fra klokken 9.
Der kommer til at ske spændende ting i 2019: Janums Købmandsbutik fra Stagsted åbnet i 1906, genåbner den 26. maj på Knudsgård. For første gang i 220 år bliver der 16. juni holdt bystævne i Try. Under ledelse af oldermanden skal bymændene tage store beslutninger om udviklingen i Try.
”For første gang dyrker vi selv markerne med roer, grøntsager og korn. Gamle redskaber kommer i brug, og det bliver spændende at høste - først hø i juni, bær, der skal syltes i juli, kornet høstes og tærskes i august, roer og kartofler i oktober,” fortæller Mogens Gregersen, formand for Egnssamlingen.
Fester bliver der også på Knudsgård. Grundloven fejres den 5. juni og senere sankthans. I august afholdes der høstdag. Senere på året i december vil julens komme forberedes og fejres.
Helt op til 100 står klar til at skabe liv som i gamle dage i Try. Aktørerne kommer dels fra egne rækker, men også fra egnens øvrige foreninger som Køreforeningen, Efterskolen, Turistforeningen, Menighedsråd, Veteranbilklubben og Beboerforeningen er med.
Ultimate Web