Det var vildere end med dans – og Silas Holst førte an

DSC_8119.jpg
15-04-2019
Der blev grinet og svedt, og kroppen kom virkelig på arbejde fra time ét mandag morgen på Dronninglund Gymnasium, hvor hele skoledagen var sat af til dans, dans og atter dans.
Alle klasserne havde på forhånd indøvet en dans – bland andet i idrætstimerne – og mange af klasserne meget mere end det. Så første punkt på dagens program var dance battle – hvor klasserne i hver årgang kæmpede indbyrdes om en finaleplads.
Vinderne til finalen blev 1e, 2c og 3f – og så var der ellers lagt op til tæt dans, da alle DG-eleverne var dommere – og det største jubelbrøl faldt på 3f, der fortjent vandt en dansekage.
Herefter blev alle eleverne plus 58 folkeskoleelever fra hele Brønderslev Kommune og Hals Skole delt ud på en række workshop, hvor en ny dans skulle indlæres og praktiseres, og der var lidt for enhver smag: afrodans, swing, zumba, cross, showdance og step, og det var bare vildere end med dans, for instruktørerne tog virkelig fat. Ingen tvivl om, at mange elever mødte op tirsdag morgen med ømme muskler.
Over middag var der så serveret til dansedagens store forestilling: foredrag af Silas Holst – som vist ikke behøver en nærmere omtale – med efterfølgende instruktion af 450 elever på skolens store gummibane.
Og Silas Holst havde fra første sekund alle eleverne i sin hule hånd. Hans foredrag eller rettere hans stand up-lignende fortælling om sin svære skoletid, for hvordan klarer man sig lige i folkeskolen og på gymnasiet i 1990’erne, når hele ens liv er dans, og alle de andre kigger skævt til en, mere end skævt, Dans! – tog eleverne med storm. ”Hav mod til at være mærkelig,” var Silas Holsts konklusion.
Og stormen fortsatte uden døre, da Silas Holst trådte dansen an til tonerne fra Greased Lightning, så 450 elever fik i løbet af en meget stor time lært koreografien til et af musicalen Grease fremragende numre, og ikke et øje var tørt. Den mand kan instruere, som englene synger.
”Det var simpelthen en herlig dag, og fantastisk at se, som eleverne engagerede sig. Så nu overvejer vi, om det ikke kunne blive en fast tradition en gang om året at have en temadag med bevægelse,” fortæller idrætslærer Per Krogh Mikkelsen, der sammen med idrætslærer Sidsel Binderup stod bag arrangementet.
Ultimate Web