Der arbejdes på at få etableret e-sport i Hjallerup Idrætscenter

jim.jpg
07-01-2019
Hjallerup Idrætscenter har i en periode gået med planer om også at få e-sporten repræsenteret i de mange udbud, som bliver tilbudt børn og unge i HIF.
For tiden er Idrætscentret ifølge centerleder Jim Hermansen i gang med at renovere de to lokaler, som igennem mange år har været benyttet som Markedskontorer. Det ene lokale er nu lejet ud til en massør, og det andet er tiltænkt  e-sport, som kan bruges af foreninger, skole og til kommerciel brug.
”I første omgang vægter vi CS-GO, som er den største konkurrence e-sport i Danmark. Det er den, DGI bruger flest midler på. Der vil selvfølgelig på sigt være mulighed for at dyrke flere e-sportsgrene som LOL, Fortnite og FIFA,” fortæller centerleder Jim Hermansen, og han fortsætter:
”E-sporten er en hastigt voksende idræt, som kan sidestilles med de eksisterende idrætsgrene som fodbold og håndbold. E-sporten er under DGI sat i system, et konkurrencesystem med instruktøruddannelse, således at træningen bliver sat i system under kyndig ledelse. Vi satser på, at der sidder en masse unge mennesker derude, som er klar til at dyrke det her som idræt og få det sociale ind – ikke alene – men i hold- og konkurrencefællesskaber. Vi tror på, at e-sporten vil ramme nogen, som vi ikke ser i Idrætscentret. Vi vil danne et fysisk fællesskab, hvor kammerater sidder side om side og dyrker fællesskabet.”
Foruden renovering af de tidligere Markedskontorer har svømmehallen også fået et løft med nyrenoverede opbevaringsbænke i komposit, et vandafvisende materiale, som Twitline i Klokkerholm har leveret. Der er udskiftet armaturer i omklædningsrummene, og livredderrummet er blevet renoveret. Der er ifølge Jim Hermansen brugt midler for cirka 350.000 kroner, som Idrætscentret selv har klaret.
Ultimate Web