De Grønne Pigespejdere markerede 100-årsjubilæet med fest og taler

Pigespejder.jpg
24-06-2019

Solen skinnede, da jubilæumsfejringen på Præstevænget startede klokken 16 i fredags. Lederen af DGP i Hjallerup Kit Hartmann bød velkommen til et par hundrede gæster og fortalte om Hjallerup pigespejdereventyrs start i 1947 ved Irma Mortensen. Efter hende tog Birthe Brinkmann over, først i hendes dagligstue, senere i Hjallerup Børnehave og fra 1990 i deres eget klubhus på Kastanje Allé. I 2010 flyttede gruppen til Præstevænget, hvor de holder til i dag.
”Vi er en meget aktiv gruppe, som samarbejder med byens foreninger. Både Samvirke og Hjallerup Kirke er uvurderlige medspillere, som får hjulene til at køre.
I jubilæumsåret 2019 for pigespejdernes organisation har vi været med til festligheder i Aarhus, hvor spejderne fra hele landet deltog. Endvidere har vi deltaget i den store MUS-lejr på Thorup Hede med 800 deltagere, og på næste fredag rejser 22 spejdere til Finland på lejr. Vi har rigtig meget i støbeskeen,” fortalte Kit.
Borgmester Mikael Klitgaard fremhævede i sin tale betydningen for det enkelte barn at være spejder og at lære samarbejdets kunst, indgå i et godt socialt fællesskab, få gode oplevelser og ikke mindst lære at opføre sig ordentligt over for hinanden.
”Tak til de mange frivillige og tak til lederne. Hold fast og bliv ved! Jeg vil gerne overrække jer en gave fra kommunen,” sluttede borgmesteren.
Kit Hartmann forkyndte en overraskelse i sin tale. Det var at hylde Connie Møller, som igennem 32 år har været aktiv spejder. Hun blev gjort til æresmedlem og fik overrakt en gave.
Efter talerne var der frit spil for at klatre, bage snobrød, lege på hoppeborgen, prøve det muntre køkken og flere andre aktiviteter. Midt i hele seancen kom flere skybrud, så alle måtte søge ly. Heldigvis var der mulighed for at komme under tag i spejdernes nye ”hytte”, deres nye shelter og deres rummelige telt, et overdække, som de fik til landslejren 2017, og ikke mindst indendørs i spejderhuset, hvor der ventede kaffe, saftevand og hjemmebagt kage.
Mange havde taget gaver med til spejderne i form af pengegaver. Samvirke gav 10.000 kroner. Flere foreninger gav 1.000 kroner, og private kom med forskellige gaver.
”Det har været en fantastisk dag, hvor gamle ledere, bestyrelsesmedlemmer, foreningsrepræsentanter og mange flere kom for at fejre os. Jeg håber, mange får lyst til at komme forbi igen,” slutter Kit Hartmann, som selv blev hyldet for sin store indsats.

 

Ultimate Web