De Grønne Pigespejdere i og efter Corona-tiden

spejder.png
22-06-2020

Lederne hos De grønne Pigespejdere mødtes under Corona-krisen virtuelt for at planlægge aktiviteter, som den enkelte pigespejder kunne udføre hjemme og sammen med familien.
 Resultatet blev spændende opgaver med for eksempel: Tegn tre forskellige dyrespor, lav en bamse af genbrugsmaterialer, lav en superhelt med ispinde, lav din egen pensel af naturmaterialer og en spændende spejder quiz. Hver tirsdag og torsdag blev ugens opgaver sendt ud på mail, og hvis der skulle bruges specielle materialer, lå de klar ved spejderhuset med navn på.
– Regeringen åbnede midt i maj endelig op for, at vi kunne mødes fysisk igen, men under helt andre forudsætninger end vi plejer. En god krammer blev erstattet med en high five med to meters afstand, og vores sædvanlige samling i rundkreds blev en endnu større rundkreds med to meter imellem hver pige. Hver leder lavede en kasse til hver enkelt pigespejders sager, opgaver og grej, der skulle bruges til møderne. Derved forhindrede vi smitte i at komme videre. Der blev vasket hænder og sprittet til den store guldmedalje. Pigerne blev inddelt i meget mindre grupper, end vi plejer, så ingen nåede over 10 personer pr. hold. Alle forholdsregler og nytænkning blev starten til nogle fantastiske spejdermøder med masser af afstand, hygge og spejderaktiviteter, fortæller spejderleder Heidi Mølgaard og fortsætter:  
– Eftersom vores MUS-Lejr og ÅS-Lejr blev aflyst, manglede spejderpigerne en lejr til at afslutte vores sæson på. Derfor besluttede vi hurtigt at lave en gratis lejr på Knivholt for alle enhederne i Hjallerup DGP med det forbehold, at forbuddet på 10 personer blev hævet. Inden vi sendte invitationen ud til Knivholt-lejren, lå backup-planen parat, så vi hurtigt kunne dele grupperne og finde alternative steder til overnatning og aktiviteter. Vi havde håbet på at kunne samle 20 pigespejdere og ledere, men til stor glæde ramte antallet af tilmeldte 30, hvoraf vi kun manglede ni af vores spejderpiger.
– Lejren startede med en hejk for seniorene fredag eftermiddag, hvor de skulle gå 17,5 kilometer for at komme til shelterpladsen ved Granly i Understed. Lørdag formiddag ankom spejderne (4.-7. klasse), hvor de skulle gå med seniorerne (8.-10. klase) til Knivholt. En tur på knap 15 kilometer – som alle klarede til topkarakter. Ledere stod klar på Knivholt til at tage imod vores Smuttere (2.-3. klasse), som ankom lørdag over middag. Så skulle der gøres klar med frugt og kage til de vandrende piger. Spirerne (0.-1. klasse) ankom søndag og var med til en lang dag med sjove skovaktiviteter og leg.  
– Det var en fantastisk lejr med rigtig god stemning i de perfekte omgivelser. De største spejdere – Seniorerne – havde opsat klatrebane i de højeste træer på over 16 m i højden. Alle pigerne, uanset alder, var oppe at klatre, og flere lavede flotte tricks og akrobatik i trætoppene. For at holde afstand og passe på hinanden lavede vi aktiviteter i mindre grupper såsom sneboldkamp med mel i nylonstrømper, vandkamp, navneskilte med træbrænder i birkeskiver, spejderkoder, find giftige og spiselige planter på billeder, pandekager over bål og gå på opdagelse i skoven, samt se de flotte påfugle, som vandrer frit rundt, eller høre på klokkefrøerne i søerne.
– Vi kan nu afslutte en anderledes, spændende og rigtig god sæson med nye oprykninger i grupperne og kæmpe stor arbejdsindsats fra vores dygtige ledere. Vi er en gruppe, som er i et stort opsving i vores medlemstal, og vi har bestemt ambitioner om at holde den gode kurve opad. Så sidder der et barn eller en voksen med lyst til spejderlivet, skal I være velkomne til at tage kontakt til en af vores ledere i gruppen, vi begynder allerede nu at planlægge en fantastisk opstart til

Ultimate Web