Boformen Gaia holdt motionsuge og nåede at tilbagelægge 458 km

Gaia.jpg
09-09-2019

Den årlige motionsuge er for beboerne på Gaia en begivenhed, som de glæder sig til. Denne uge får beboerne rørt sig meget mere end til daglig. Dronninglund Sparekasse har igennem en del år sponseret 1.000 kroner til motionsugen. Dorte Kristensen kom også denne gang trofast med en check, hvorpå beboerne kunne læse 1.000 kroner. Beboerne får medindflydelse på, hvad de skal bruges til. Sidste år blev der købt et massageapparat og en støvlerenser. Året før var det et fodboldmål, beboerne havde ønsket sig.
”Vi starter hver dag i motionsugen med at gå/køre en bestemt rute et vist antal gange. Midt formiddag får vi formiddagskaffe, og derefter er det bevægelse på en anden måde som fodboldspil, petanque, basketball, ringspil og stigegolf. Om eftermiddagen er der sang og bevægelse og en skattejagt. Vejret har ikke været i top, men vi tager tøj på efter forholdene og kommer tilbage med røde kinder og et større velvære. Dagen sluttes af i svømmehallen med mulighed for at gå i sauna,” fortæller pædagog Annemette Malmkjær.
Preben Pedersen fortæller videre om Gaias daglige job med at tilse gederne i Ekko Parken og give dem foder og vand.
”Vi kommer hver dag og går en runde og ser til gederne, inden de får mad og vand. Er der problemer med nogen af gederne, ringer vi til Hans Jensen, som kommer og hjælper os med problemet. Vi har selv på Gaia både geder og høns, og vores beboere er vant til at omgås dyr og elsker det. Vi skal i gang med at lave et overdækket område, så vores beboere i al slags vejr kan nyde samværet med gederne og give dem den nødvendige omsorg,” uddyber Preben Pedersen.
Fuglekollektivet, som Gaias beboere har lavet, og som blev opstillet midt sommer i Ekko Parken, er endnu ikke indtaget af stærene.
”Vi har selv et fuglekollektiv, som først blev taget i brug af stærene efter et år. De skal nok komme i Ekko Parken til næste sæson,” slutter Preben Pedersen.

Ultimate Web