Billede- og kirkekunstner Simon Aaen holder foredrag i Hjallerup Kirkehus om sin kunst

foredrag.jpg
08-08-2022
Den 8. september klokken 19.00 indbydes alle interesserede til foredrag med billede- og kirkekunstner Simon Aaen i Hjallerup Kirkehus.
 
Sognepræst Marie Kirketerp fortæller:
- Da Hjallerup Kirkehus stod færdigt til brug, skulle det udsmykkes med kunst, der kunne passe til stedet. Kirken havde modtaget en donation til netop det formål, og derpå blev der sat et arbejde i gang med at finde den kunst, som skulle pryde i bygningen. Resultatet er tre kunstværker af kirkekunstneren Simon Aaen. Samarbejdet med Simon Aaen har været givende lige fra begyndelsen, og nu inviterer kirken til foredrag med den unge, dygtige og meget reflekterede billedkunstner i Hjallerup Kirkehus.
Denne aften vil vi få et indblik i vejen fra inspiration til det færdige værk. Vi vil bl.a. høre om teknikken, processen og arbejdet med de store kirkeudsmykninger.
Simon Aaens arbejdsområde som billedkunstner er Troen og Naturen.
Han har udsmykket flere kirker og sognegårde og er en af landets kendte kirkekunstnere.
Hans værker er solidt gennemarbejdet og udstråler en stor indlevelse i naturens stærke udtryk.
Maleteknikken med de mange lag maling giver værkerne en oplevelse af at være i konstant bevægelse og samtidig indbydes til ro og fordybelse.
Udtrykket balancerer mellem det konkrete og det abstrakte, altså det Sete og det Usete.
Man bliver som beskuer trukket ind i kunstnerens billedunivers og får lyst til at bruge sin egen fantasi og fordybe sig i værkerne.
I de religiøse motiver er der plads til både tro og tvivl, men altid med en sikker forankring i den Teologiske og Kunsthistoriske tradition.
 
Det er Hjallerup Kirkes Studiekreds, der inviterer alle interesserede med til foredraget. Det er gratis at deltage.
 
Studiekredsen er for alle, der har lyst til at være en del af et fællesskab, hvor der både er rum til det sociale og fordybelse i et emne. Ønsker du at deltage i fællesspisning denne aften klokken 18.00, skal du tilmelde dig til: Ella Simonsen eller Johannes og Vivi Hove. Det koster 50 kroner for deltagelse i spisning.
 
For nærmere information og tilmelding kontakt:
Ella Simonsen, tlf.: 25 37 55 90 el. info@nempr.dk
Johannes og Vivi Hove: johannes.hove@stofanet.dk
Marie Kirketerp, tlf.: 24 44 06 22 el. mki@km.dk

 

Ultimate Web