Allan Kjær og Sholeh Bavel udstiller fotografier i Hjallerup Kulturhus

allan.jpg
07-09-2020

Det er første gang, at Allan Kjær udstiller sine mange fotografier, som er taget inden for forskellige temaer. Et tema, som kan ses tydeligt i udstillingen, er Coronakrisen med tomme gader, tomme stole –  tomhed i bybilledet.
Allan Kjær er med i flere fotoklubber, blandt andet Hjallerup Fotoklub. Han eksperimenterer meget med fototeknikken og bruger flere forskellige kameraer, som kan noget forskelligt. Især langtids-eksponeret foto bliver der eksperimenteret med – helt op til fire-fem minutters eksponering. Han tager ofte på ture sammen med andre fotografer, hvor der eksperimenteres med mange forskellige motiver.
”Jeg har lige deltaget i en fotomaraton på 24 timer, hvor der blev tilsendt temaer, som for eksempel kunne være passion, hvad kan gå galt og mine bedste venner. Vi var 400 deltagere fra hele landet,” fortæller Allan Kjær.
Allan Kjær husker tilbage til filmrullernes tid, hvor han selv rullede sin film på spoler af passende længde. Han fremkaldte også selv sine billeder i mørkekammer. I dag med digitalkamera er det ifølge fotografen noget nemmere, hvor man ikke skal tænke over, hvilke billeder man skal vælge, men bare klikke løs og slette bagefter.
Sholeh Bavel kommer fra Iran og har altid været vild med naturen. Netop naturens skønhed med skove, hav og bjerge har fascineret hende og givet hende energi i hverdagen.
”Jeg har altid taget billeder af, hvor jeg var, men de sidste år har jeg været interesseret i at tage billeder med professionelle kameraer,” fortæller Sholeh Bavel.
Hendes motivverden er især blomster, hvor hun ser en skønhed, som ikke findes andre steder.
”Jeg vil gerne dele den glæde og skønhed, jeg oplever, dele den ved at fotografere den smukke og eventyrlige natur,” slutter fotograf Sholeh Bavel.
Udstillingen kan ses i Hjallerup Kulturhus og på Biblioteket de næste par måneder.

 

Ultimate Web