Åben have hos borgmester Mikael Klitgaard

aaben_have.jpg
27-07-2020

En pæn flok mødte op på slaget 17 i borgmesterens have. Flere havde taget stole med og iført sig varmt tøj, da sommertemperaturen lod vente på sig. Desværre begyndte regnen at melde sin ankomst, da klokken havde passeret 17, og en plan B blev taget i brug. Mikael Klitgaard havde set vejrudsigten og havde for en sikkerheds skyld ryddet en god plads i maskinhuset. Det blev her, aftenens program kom til at foregå. Efter velkomst blev ordet givet til landmand Thomas Bertram, som fortalte om deltagelse i tv-programmet ”Landmand søger Kærlighed”. Her fandt han sin Nicoline, som han er blevet gift med. De har for nylig fået en lille pige - Marie.

Thomas fortæller:

”Jeg blev i 2018 opfordret til at deltage i tv-udsendelsen ”Landmand søger Kærlighed”, da mine venner syntes, jeg trængte til en kone på gården Gl. Brønden ved Jerslev på 30 hektar, som jeg købte i 2017. Jeg havde i forvejen været i pressen på grund af ny produktionsform, et projekt, som jeg som økologisk landmand med 110 søer deltog i. Jeg forsøgte med fire søer sammen i en økohytte, hvor man normalt har ét dyr i hver hytte. Det gav mig en lettelse med foder, vand og pasning, da jeg så kunne klare fodring af fire dyr med bare et stop på marken,” fortæller Thomas Bertram.

Thomas’ næste projekt var at finde kærligheden ved deltagelse i tv-udsendelsen. Han blev meldt til og fik mange breve fra piger omkring 32, som han skulle forholde sig til. Til sidst efter flere dates blev fire udvalgt, som igen skulle skæres ned til to.

”Det var svært at behandle de to piger, som flyttede ind hos mig, fuldstændig ens. Man bliver hurtigt klar over, hvilken kemi der passer bedst til én. Igennem et sådant forløb bliver der for pigerne mange skuffelser og desværre også megen jalousi. Jeg skulle passe meget på, hvad jeg sagde. Det måtte ikke kunne misforstås på nogen måde. I den forbindelse sagde en ven til mig, at jeg skulle da vist være politiker.

Jeg valgte min Nicoline, som jeg i dag er lykkelig gift med. For hende har det været noget af en udfordring at komme på landet, når, som hun, er opvokset i en storby,” uddyber Thomas og glæder sig over nu at have en hjemmegående kone på barsel.

Thomas Bertram fik med sit foredrag fortalt lidt om sig selv. Han ønsker at stille op til næste kommunalvalg i Brønderslev Kommune.

Til stede var endvidere Maja Torp, som sidder i byrådet i Aalborg. Hun ønsker at stille op som Folketingskandidat i Jammerbugt- og Brønderslev-kredsen.

Det blev et hyggeligt sommertræf, hvor der ikke kun var mødt venstrefolk op, men også folk fra andre partier var repræsenteret. Der blev diskuteret politik i en hyggelig atmosfære indendørs i maskinhuset, hvor regnen udenfor silede ned.

Ultimate Web