800 børn og voksne oplevede Høstdagen på Egnssamlingen for Østvendsyssel i Try

IMG_2106.jpg
14-08-2023

Søndag den 13. august blev den traditionsrige Høstdag i Try afholdt. Arrangørerne var meget spændte på vejret, men det blev et ok vejr, og besøgstallet var over al forventning. Flere end 70 frivillige var i gang hele dagen i samarbejde med Dronninglund Turistforening, Try Efterskole og folk fra Køreforeningen, og tiden blev skruet tilbage til bedste- og oldeforældrenes tid.

Høstkarle og -piger mejede kornet med le for derefter at binde det op. Der blev også høstet med selvbinder, og aflæggeren var i brug, hvor børnene kunne være med til at binde op og sætte neg sammen i hobe. Tærskeværket kørte, og der blev kørt med gamle hesteforspændte vogne.

Der har været et hav af aktiviteter for de mange børn. Børnene kunne håndmalke en ko, tøj blev vasket på vaskebræt, kartofler blev gravet op, og der blev lavet vokslys. Der var køreture med hestevogn og mange flere spændende aktiviteter.

Værkstederne var bemandet og levendegjort. Det blev en stor oplevelse for de mange børn, der med egne øjne kunne se, hvordan landbruget og værkstederne blev drevet på deres bedste- eller oldeforældres tid.

Dagen sluttede med sang og en svingom.
”Det har været en rigtig vellykket dag med omkring 800 gæster, hvoraf de 130 var børn. Folk nød det gode og lune vejr og var meget optaget af blandt andet levendegørelse af høsten. Der var også godt gang i værkstederne: Der blev spundet og vævet i Tekstilværkstedet i Urmagerhuset. Smeden svang hammeren. Der blev flettet pil. Mange børn deltog i det spændende stjerneløb,” fortæller Jørgen Nielsen om Høstdagen i søndags på Egnssamlingen for Østvendsyssel i Try.

Ultimate Web