600 besøgte Høstdagen i Try trods regn

Hoestdag.jpg
19-08-2019

Høstdagen i Try i søndags blev desværre en skuffelse for de mange frivillige, der havde slidt med at få alt på plads for at vise de gamle høstredskaber i brug. Det blev kun til ganske kortvarig fremvisning. Regnen blev så voldsom, at man måtte trække indendørs. Rigtig mange tilskuere var ellers kommet omkring klokken 11, hvor Høstdagen åbnede. De fik set mønstringen af høstarbejderne, som gik i gang med høsten og efterfølgende tærskningen. Efter kort tid begyndte regnen, og den varede resten af dagen.
”Det er rigtig ærgerligt, et øv, at vi ikke kan gennemføre vores program som planlagt. Børnene havde glædet sig til Stjerneløbet med spændende opgaver. Det måtte vi aflyse og i stedet opholde os i ”Kroen”, hvor der efterhånden blev fyldt godt op af børn og voksne. Heldigvis kunne vores gæster her hygge sig med stegt flæsk og rugbrød eller købe en madpakke med tre skiver rugbrød bestående af pålæg som stegt flæsk, kartofler og spegepølse. Hele eftermiddagen sørgede Jørgen og Frede for musikunderholdningen,” fortæller formand Mogens Gregersen.
De mange besøgende kunne heldigvis få mange og gode oplevelser indendørs i for eksempel Maskinhuset, hvor Doris Staal ekspederede kunderne i den gamle købmandsforretning. Her kunne der blandt andet købes kaffe, marmelade og mange andre forskellige ting. Hun havde haft et rigtig godt salg. Man kunne også besøge arbejdende værksteder. I stuehuset sad Hanne Christensen og lavede orkis, og Gerda Møller kniplede. I Urmagerhuset var der udstillet gammelt legetøj. Der var blandt andet en gammel modeljernbane, som vakte begejstring. I en periode, hvor regnen var knap så kraftig, fik flere børn en gratis ridetur på heste, udlånt af Efterskolen. Enkelte nåede også at malke koen og smage på den lune mælk.
”Vi er rigtig glade for, at så mange fandt vej til vores høstdag trods den silende regn. Der har været det dobbelte antal gæster i forhold til sidste år, hvor vi også havde regn. Det blev ikke en rigtig høstdag, men en krodag, som var godt besøgt. De mange besøgende hyggede sig vældigt i kroen, som var pyntet hyggeligt op med havreneg og flag. Der blev spist 20 kg flæsk, drukket 50 liter kaffe og totalt udsolgt af rugbrød.
Vi fik en del nye medlemmer, som vi glæder os over, så alt i alt havde vi en fin dag, som blev noget anderledes, end vi havde planlagt,” uddyber Jørgen Nielsen fra bestyrelsen.
Bjarno Hvid Nielsen, som havde planlagt et rigtig spændende løb for børnene, ærgrede sig over at måtte aflyse Stjerneløbet. ”Vi udfører løbet til næste event hvor vi holder Købmands- og Håndværkerdag i Try,” udtalte Bruno.

 

Ultimate Web