4. klasserne på Hjallerup Skole har arbejdet med mosaik og symboler

mosaik.jpg
11-11-2019

Der var gang i arbejdet med at lave mosaikbilleder i onsdags, da Pia Uth fra Folkekirkens Skoletjeneste sammen med billed- og mosaikkunstner Inge Bøgel Lassen besøgte 4.c på Hjallerup Skole. Billedkunst- og kristendomskundskabs-lærer Kristine Michelsen havde i forvejen gennemgået de kristne symboler, så eleverne kendte historien bag mange af dem fra et projektoplæg fra skoletjenesten i Brønderslev.
Billed- og mosaikkunstner Inge Bøgel Lassen, som er uddannet mosaikkunstner, gennemgik, hvordan man kan lave et flot billede i glasmosaik. Hun fremviste et par af sine egne billeder, så eleverne kunne se, hvordan et færdigt resultat så ud. Kunstneren havde selv medbragt glasmosaikker i adskillige farver og en plade med ramme til at lave billedet i.
Eleverne fik lov til selv at vælge deres symbol, som blev tegnet først, og derefter blev glasstykkerne limet på pladen. Flere valgte et hjerte, enkelte en due og rigtig mange et kors. Billedkunstneren havde lovet at lave billederne færdige og komme tilbage med det færdige resultat senere.
Folkekirkens Skoletjeneste har før været på Hjallerup Skole med forskellige projekter. Som eksempel kan nævnes Esbjerg Evangeliet og Via Dolorosa, en påskevandring med start i kirken.
”Vi er rigtig glade for samarbejdet med skoletjenesten. Det giver os mulighed for at gennemføre nogle spændende og relevante projekter, som vi ellers ikke kunne klare selv,” udtaler et par af lærerne i kristendomskundskab Kristine Michelsen og Lene Bak.

 

Ultimate Web