22 Grønne Pigespejdere på lejr i Finland

30_pigespejdere.jpg
22-07-2019
Spejderleder Kit Hartmann fortæller:
 
”Første del af spejderturen gik til Tuusla, hvor vi skulle slå lejr i Kersa”rinne, en lejr med både store fælles soverum og teltpladser. Grundet en kombination af manglende pløkker og hård jord blev kreativiteten udfordret, og store sten blev løsningen på problemet.

Sammen med en masse unge mennesker fra Erasmus projektet (EU projekt) Italien var der en masse sjove og hyggelige aktiviteter.
Efter 4 1/2 dag med aktiviteter, hvor nye venskaber og mange minder er blevet skabt - der i også en 10 hike, gik turen til Rastila. Her skulle vi sove i campinghytter - ren luksus . Vi havde fire hytter - førerbunkeren blev det fælles mødested, hvor morgen- og aftensmaden blev spist, og hvor madpakker blev smurt. 
Vi skulle naturligvis opleve hovedstaden Helsinki og købte Helsinkicard til os alle. Der var obligatoriske ting, som vi skulle se sammen, og derefter fik de ældste “lov” til at udforske byen selv, og forskellige muligheder blev tilbudt. De fælles ting var Uspenski Katedralen, tempelpladsens kirke, (stenkirken) Soumenlinna, som lå ude på en Ø, nationalmuseet og Seeworld. Vi fik gået mange kilometer denne dag.

Mange kom på Kanalrundfart. Vi mødte mange andre pigespejdere fra andre verdensdele. I en 
Dobbeltdækkerbus kørte vi rundt i byen med hørebøffer i ørene, hvor byens historie blev fortalt, og engelsk blev øvet en masse. Vi fik hørt rigtig meget om Finlands historie og blev overrasket over at høre, at Finland først blev et selvstændigt land  i 1917. 
I hovedstaden gik vi endvidere på shopping.

Vi havde det bedste vejr, mens vi var der, og butikker med souvenirs blev et hit. Vi fik lært et par vigtige finske ord som Kiitos - tak og anteeksi, der betyder undskyld.
 
Mens vi var i hovedstaden, var der topmøde for alle EU medlemmer. Byen var pakket med politi - og flere af os oplevede rigtige agenter med jakkesæt og mørke briller - ret sejt - endvidere store limousiner. 
Mættet af oplevelser gik turen tilbage til Danmark. Tanken om, hvor skal vi hen til næste år, begyndte at melde sig. Det bliver spændende, hvad vi finder på. 

Tak til alle, der har sponseret os. Tak til Hjallerup Menighedsråd, Hammer Y’s Men’s Club og DUF.”
Ultimate Web