Ravnstrup har fået sin hjertestarter

hjertestarter.jpg
20-08-2018
Beboerne i Ravnstrup har i flere år haft et ønske om at få opsat en hjertestarter på muren af ”Den gamle Brugs”, som ligger midt i Ravnstrup og i dag indeholder en VVS virksomhed tilhørende Roland Skindbjerg. Endelig er det lykkedes at realisere deres ønske og er nu med i Hjertestartergruppen i Hjallerup, som tæller 37 uddannede personer, 11 hjertestartere, der kan bruges 24/7, og fem hjertestartere til brug i dagtimerne.
”Vi har igennem tre år søgt Tryg-fonden om at dække udgiften til køb af en hjertestarter samt kursus i brug af samme, men har fået afslag for tredje gang. Beboerforeningen besluttede derfor at søge sponsorater bredt i nærområdet hos private firmaer, foreninger og banker, fortæller formanden fra beboerforeningen i Ravnstrup Else Marie Pedersen og fortsætter:
”Vi har altid anset Ravnstrup by som en forstad til Hjallerup og føler os knyttet til både foreningslivet og butikkerne i byen. Mange borgere i Ravnstrup har nydt at hjælpe til ved Hjallerup Marked.”
Det er nu lykkedes for beboerforeningen at indsamle det nødvendige beløb til hjertestarter, skab med alarm og til kursus i brug af hjertestarter. Følgende sponsorer har ydet støtte: Hjallerup Samvirke, Hjallerup VVS, Ravnstrup, Hydro-X, Ravnstrup, Ørum Maskinstation, Nordjyske Bank og Dane Computer Aps.

Ved offentliggørelsen onsdag aften fortalte initiativtageren til Hjertestarterprojektet Vagn Kraglund om det første år med hjertestarterordningen i Hjallerup.

”Vi har fået mange positive tilkendegivelser fra borgere i Hjallerup omkring vores projekt. Igennem vores første år er vi rykket ud fem gange. Så snart der fra Hjallerup er ringet 112 til vagtcentralen angående hjertestop, trykkes der på en knap, som udløser en SMS til alle i Hjertestartergruppen. De nærmeste i området smider, hvad de har i hænderne, og styrter afsted efter en hjertestarter og videre til ulykkesstedet. Det har vist sig, at der går maksimalt tre minutter, inden den første når frem, og livredningen kan begynde. Der går op mod 10-15 minutter, inden en lægebil og ambulance når frem. Det er den hurtige hjælp, der kan forhindre skader i hjernen. Der vil ofte komme mere end én hjælper, men ofte er der brug for flere til at tage sig af andre opgaver,” fortæller Vagn Kraglund, som er stolt over, at Hjallerup efterhånden er ved at blive dækket godt ind med hjertestartere og uddannet personale.
De fire uddannede fra Ravnstrupområdet er: Roland Skinbjerg, Jan Olesen, Birgitte Lagergaard og Bjarne Brinkmann.
Ultimate Web