Ny forening i Hjallerup – 24 timer i Hjallerup

ny_forening.jpg
27-08-2018
Mange husker det store arrangement i Hjallerup Idrætscenter sidste år, hvor der i 24 timer blev løbet, cyklet og svømmet igennem hele døgnet. Der blev indsamlet et flot beløb, som gik til Julemærkehjemmet i Hobro. Det var Johnni Olesen, som var initiativtager til dette arrangement, og det er også ham, der indkaldte til den stiftende generalforsamling hos HS Dræning i Hjallerup for at stifte en ny forening. Den skal afholde forskellige events, der kan give penge til Julemærkehjemmet i Hobro.
På den stiftende generalforsamling var lederen af Julemærkehjemmet Lise Claesson til stede og fortalte om Julemærkehjemmets arbejde.
 
”Hver dag på et Julemærkehjem skal være en god dag. Der er det mål, som man kører efter på Julemærkehjemmet i Hobro,” sagde Lise Claesson, efter at hun havde rost Johnni & Co.s store indsats for at skaffe penge til det gode formål. 
 
”Vi brænder for det, vi gør dernede, og egentlig er det givende at have et sådant job, hvor man oplever, at børnene ændrer sig til det bedre løbende i den tid, de er der. Børnene er i alderen 7-14 år, og det koster 67.300 kroner per barn for den periode, de er på hjemmet. Desværre er indtægten fra de traditionelle julemærker i løbet af et par år faldet fra 38% til 18%, og da vi ikke får nogen form for offentlig støtte, så er vi absolut afhængige af fonde, tilskud og ikke mindst det beløb, som "24 timer i Hjallerup" skaffer.”
 
Formålet med den nye forening er at udføre frivilligt arbejde til fordel for Julemærkehjemmet i Hobro blandt andet ved afholdelse af arrangementer, hvis overskud går ubeskåret til hjemmet. Grunden til stiftelsen er, at man i foreningsregi kan søge fonde og lignende. Foreningen regner med at søge optagelse i Hjallerup Samvirke. Kontingentet blev foreslået til 50 kroner om året, og i øvrigt blev forslaget til vedtægter, som er udformet på klassisk vis, vedtaget enstemmigt.
Den nystartede forening er allerede i fuld gang med at planlægge aktiviteter. Den 31. august går turen til Hobro, og 8. september er der svømning fra Lindholm Strandpark til Egholm, hvor der allerede er 23 tilmeldte, og 16. september er der Det flydende kagebord ved Hals.
 
Allerede dagen efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig således: Formand Johnni Olesen, næstformand Brian Abel, bestyrelsesmedlem Tommy Jensen og Jan Koch som kasserer.
Ultimate Web