Livestream af naturvidenskabelige emner nu også i Hjallerup Kino

kino.jpg
17-09-2018

Biografen i Hjallerup tager det nye koncept Livestream af naturvidenskabelige emner i brug tirsdag den 25. september, hvor temaet er Smagen af øl af brygmestre Zoran Gajkovic og Erik Lund. Denne aften koster en billet omkring 30 kroner, da der er ølsmagning i forbindelse med aftenen. Der er allerede 54 reserveringer, og der er bestilt smagsprøver til 70.

”Er der flere, der er interesseret, skal man være hurtig til at tilmelde sig aftenen. De få pladser tilbage kan hurtigt blive optaget,” oplyser Jørgen Carlsen fra Kino i Hjallerup og fortsætter:

”Over hele Danmark har mange biografer, kulturhuse og foreninger taget dette koncept til sig. Vi er for nylig blevet opmærksom på det i Hjallerup, fordi et par borgere har deltaget i spændende aftener i naturvidenskabelige foredrag via livestream i Hou, hvor en forening havde tilmeldt sig konceptet. Nu får vi det i Hjallerup Kino, og jeg håber, det bliver en succes. Der er program indtil jul, som kan ses på vores hjemmeside. I avisens filmannoncer kan foredragene også ses. Kun første gang med ølsmagning koster en smule. De øvrige gange er det gratis.”
Med foredragsserien - Offentlige foredrag i Naturvidenskab har man nu mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og man kan komme gratis med. Niveauet er højt, og mange vil blive udfordret, men man kan få udbytte af alle foredrag uanset faglige forudsætninger. Der er fri entré til de fleste af semesterets foredrag. Foredragene bliver ikke offentligt tilgængelig på nettet efterfølgende.
Foredragsserien arrangeres af Science and Technology, Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
For Hjallerup Kino har det været gratis at starte op med det nye koncept, da biografens udstyr vil blive brugt i fremvisningen. Det er en lukket hjemmeside, som Hjallerup Kino har fået kodeordet til. Private vil ikke kunne se og høre foredraget på en computer.
 Emner for efteråret er følgende: Smagen af øl, Kvantefysikken – atomernes vilde verden, Dit indre liv med billioner af bakterier, Naturens nyttige dræbermolekyler, Hvorfor ældes vi?, og det sidste inden jul hedder Antistof.
Ultimate Web