Indvielse af Hjallerups nye park tiltrak et stort publikum

bypark_1.jpg
17-09-2018
Peter Jensen, formanden for Samvirke, bød de mange fremmødte velkommen til indvielse af det nye parkområde i Hjallerup. Han takkede Spar Nord Fonden og fonden for Hjallerup og Omegns sparekasse for at støtte projektet med 600.000 kroner. Samvirke havde støttet projektet med det samme beløb.
Der blev rettet en særlig tak til Jysk Skov og Natur, som har stået for etableringen af stisystemer med mere.
”Det har været en lang rejse, men med et fantastisk resultat. I 2010 blev søen dannet og et begrænset stisystem etableret. I dag har vi fået et stort stisystem, bålhytte, geder og et spændende legeområde – en park i respekt og pagt med naturen. Tak for støtten og tak til styregruppen bestående af Claus Jørgensen, Erik Topp og Flemming Hegewald for deres arbejde. Pas nu på den og behandl den som jeres egen,” udtalte Peter Jensen.
Borgmester Mikael Klitgaard fortsatte talerrækken med at rose de ildsjæle, som har sat det hele i gang.
”Dejligt at se, at så mange er kommet i dag til indvielsen. Parken giver borgerne i byen muligheder for at spille petanque og gå en tur i den smukke natur og dyrke motion. Parken har kostet 1,2 millioner kroner. Kommunen har kun givet en smule. Det er en fornøjelse at se, hvordan Hjallerup udvikler sig nu med parken, og endnu mere med de store byggeprojekter i byen. Snart vil der komme en forbindelse fra Østermarken til Hjallerupvej.
Det er en fornøjelse at se gederne i området, som Boformen Gaia skal fodre og holde øje med,” sagde borgmesteren.
Afdelingsdirektør i Spar Nord Tommy M. Nielsen fortalte i sin tale om støtten til projektet fra de to fonde – Spar Nord Fonden og sparekassen gamle gavefond, som hver havde givet et beløb på 300.000 kroner.
”Nu håber jeg, at videoen Velkommen til Hjallerup vil blive udvidet, så EKKO Parken også kommer med som et attraktivt sted at besøge. Et stort tillykke med parken til Hjallerups ildsjæle og et tillykke til byen,” udtalte afdelingsdirektøren for Spar Nord.
Borgmester Mikael Klitgaard klippede snoren sammen med Tommy Morsing Nielsen fra Spar Nord, og offentliggjorde navnet på parken - EKKO Parken.
Et stort program blev efterfølgende sat i gang. Gederne blev lukket ud på det store græsareal, og publikum kunne gå ind i indhegningen og kæle for gederne. Det er heste- og kreaturhandler Hans Jensen, som har sat gederne ud i parken.
”Vi har opsat et skur til gederne, så de kan gå ind, når det regner. De skal blive her i parken, så længe vejret tillader. Derefter tager jeg dem hjem i vinterperioden. Det er Gaia, der skal holde opsyn med dem,” fortalte Hans Jensen.
De Grønne Pigespejdere havde lavet løb for børnene rundt om i parken. Det tog  en fra styregruppen Flemming Hegewald sig af.
Hjallerup Petanqueklub, som normalt spiller lørdag eftermiddag, spillede også petanque denne lørdag på deres baner. De havde ifølge formanden Grethe Andersen travlt med at dygtiggøre sig til et arrangement i Vestbjerg den 29. september.
Hjallerup Sangkor underholdt stemningsfuldt med årstidssange, mens publikum kunne sætte sig ved de mange borde og bænke og nyde et stykke kagemand og en kop kaffe. Der blev også serveret pølser og brød, øl og sodavand til de mange deltagere, som udgjorde et antal på omkring 400.
”Det er som igen at være på Hjallerup Marked med hygge og god stemning,” lød det fra flere deltagere.
Det blev en indvielse med et stort publikum, smuk underholdning af Hjallerup Sangkor og indholdsrige taler, der satte punktum for 1. etape af Samvirkes projekt for området.
Ultimate Web