Hvordan får vi malet en time blå?

Blaa_time.jpg
13-08-2018
I gamle dage var skumringstimen en tid på dagen til stilhed og samtale i fællesskabet. Den stund kan ofte være en mangelvare i vores travle samfund i dag. En gang om måneden holdes der imidlertid en skumringstime i Hjallerup Kirke. Eller rettere kaldes det ”Den Blå Time”. Tiltaget begyndte for nogle år siden med tidligere sognepræst Inge Thomsen som tovholder i samarbejde med engagerede frivillige. I dag er det sognepræst Marie Kirketerp og organist Ulrika Jensen, der står for timens afvikling stadig i samarbejde med engagerede frivillige, der blandt andet hjælper med at forberede det enkle gode måltid, der er mulighed for at deltage i som afslutning på aftenen.
 
Gennem årene har Den Blå Time fundet en form, der rummer tid til stilhed, meditativ musik, refleksion, samtale og fællesskab. Hver gang er der et tema, og ud fra det giver sognepræsten et lille oplæg og lægger op til en tid med samtale, som man frit kan tage del i eller blot lytte til. Derefter følger god tid med stilhed i det stemningsfulde kirkerum, og undervejs i forløbet spiller organist Ulrika Jensen længere stykker af klavermusik til refleksion og afslapning.
”Vi begynder klokken 17, og omkring klokken 18 rundes timen af med et enkelt måltid med hyggesnak om bordet. Man skal ikke melde sig til i forvejen,” fortæller Marie Kirketerp og fortsætter:
 
”Man kan bare møde op. De kommende temaer lyder: ”Hvad er meningen?” – ”Når jeg bliver gammel - eller bare ældre.” -  ”Slip livet løs!” og ”Forventningens tid”. Første gang efter sommeren er onsdag den 22. august klokken 17. Vi glæder os til at byde velkommen til både nye og tidligere deltagere i Den Blå Time.”
Ultimate Web