Flauenskjold fik en 3.-plads i konkurrencen – den længste guirlande og vandt 10.000 kroner

flauenskjold.jpg
10-12-2018

Min Købmand i Flauenskjold ved Kasper Pedersen inviterede alle børnene fra skolen og børnehaven på besøg i torsdags den 6. december for at vise dem de mange guirlander, som var ophængt i butikken. Købmanden serverede saftevand og småkager til alle børnene som tak for deltagelsen i konkurrencen, som købmandskæden Min Købmand havde lavet på landsplan. Konkurrencens forløb var på tre uger fra den 10. november til den 30. november. Efter den første uge indså man, at projektet ikke kun var for skolen og børnehaven, men at hele byen skulle inddrages for at få mulighed for at blive en af de fire længste guirlander til en vinderpris på 10.000 kroner.
Derefter gik hele byen i gang. Det var ikke kun børnene, der lavede guirlander i næsten døgndrift, nej, Centerrådet, Idrætsforeningen og borgere i alle aldre lavede guirlander. Købmanden sponserede i første omgang glanspapir til skolen, men det battede for lidt og blev for dyrt. Både gamle bøger, reklamer og aviser blev nu klippet til strimler og limet eller klipset sammen til guirlander.
”Vi har igennem processen med fremstilling af guirlander oplevet et fællesskab i byen, som har været helt fantastisk. Alle havde guirlander på hjernen og tog del i projektet. Som eksempel kan jeg nævne afholdelsen af en Håndbolddag i hallen. Alle tilskuerne lavede guirlander, mens de så kampene. Vi har virkelig kæmpet for de 10.000 kroner og er lykkelige for at få en 3.-plads og opnået et pænt antal meter på 15.113, 00, som Dagrofa har målt det op til. Nu skal vi have renoveret vores skolegård. Det trænger den til,” fortæller skoleleder Rie Dam Vineke fra Flauenskjold Skole.
Også købmanden  Kasper Pedersen glæder sig over den begejstring, som  har fulgt med projektet.
”Vi vil i fremtiden kunne mærke det fællesskab, som er blevet skabt med det fælles mål at få del i de 10.000 kroner og har dermed knoklet i næsten døgndrift for at lave guirlander. De mange kilometer pynter i butikken, men kan dog ikke hænge der i længere tid. Nu nyder vi synet og glæder os over resultatet. Det har været en fantastisk oplevelse i fællesskab at kæmpe for at vinde,” udtaler købmanden i Flauenskjold.
På landsplan gik 1.-pladsen til Ravnkilde med 19.269,45 meter. 2.-pladsen til Filskov på 19.223 meter og 3. pladsen altså til Flauenskjold på 15.113 meter. 4.-pladsen gik til Ulstrup med 14.738,400 meter. Disse fire bedste fik 10.000 kroner hver.

Ultimate Web