Der arbejdes i Brønderslev Kommune med lokalplan for Østergade i Hjallerup

oenstergade.jpg
03-12-2018

Borgerne i Hjallerup venter på at høre nyt fra Brønderslev Kommune om, hvor langt man er med lokalplanen for Østergade. Ifølge borgmester Mikael Klitgaard er processen blevet en måned forsinket, men han håber, at lokalplanen, som skal igennem forskellige udvalg og høringer i foråret, kan blive godkendt til først på sommeren cirka 1. juni 2019.
Orla Nielsen fra Escot fornemmer, at byens borgere ikke tror, der sker noget i planlægningen af den nye karrebebyggelse: Østergade, Stengade og Møllegade.
”Det er sådan, at kommunen har gang i at ændre rammevilkårene for grunden. Sideløbende er vi i gang med lokalplanen, sådan at der meget snart er et forslag til lokalplan klar til kommunen. Vi tror på, at vi har gang i boliger, som et flertal ønsker sig. Hvem ønsker ikke at have mulighed for en seniorbolig enten til sig selv eller til nogen, man kender.
 Der er bygget i Tennisskoven og Skelbak-kvarteret. Inden for kort tid er byen forbi kirken. Vejen fra Skelbakken ud til Hjallerupvej bliver snart en realitet, så det går rigtig hurtigt.
Hjallerups befolkningsprognose er vokset fra 3.298 personer i 2004 og ser ud til at vokse til 4.250 i 2031, cirka 30% på disse år. Vi lever længere, og mange flytter til Hjallerup fra oplandet. Gruppen af 80+ vokser 128 % i de samme år,” fortæller Orla Nielsen fra Escot og slutter:
”Projektet i Østergade er med 62 boliger beliggende lige op ad Stengården og plejehjemmet, en rigtig fin beliggenhed lige midt i byen. Det bliver godt. Jeg forstår godt, at flere ældre henvender sig, men vi kan ikke gøre tingene hurtigere end det, der kan lade sig gøre i det kommunale regi.”
Karsten Frederiksen, som er formand for Miljø- og Teknikudvalget, fortæller, at der er nogle udfordringer i at finde de lovmæssige parkeringspladser til byggeriet, men han håber på en dispensation fra parkeringsvedtægterne. Der bliver ifølge Karsten Frederiksen arbejdet på en løsning af problemet.

Ultimate Web